Mindenkinek van egy “borotvája”.

Levélírónk kérte, hogy a nevét ne hozzuk nyilvánosságra, ezt tiszteletben tartjuk, de írását -engedelmével- most közkincsé tesszük

Mindenkinek van egy "borotvája".

Idővel kiderül mennyire "penge", de ez mindenkinek más időben bontakozik ki a fejében.
Az életben bekövetkezett események, boldogságok, nehézségek, környezetünkben élő emberek, új arcok mind csorbítják a pengét. De, hogy tényleges megtörténik-e a csorbulás, vagy csak a fejünkbe létezik, ez az igazán nagy kérdés szerintem.

Bevallom, hogy már jó pár éve felmerült bennem is, hogy "Ő" (mármint a férjem) a nekem való "borotva"? Nem tudom. Volt, hogy életünk folyamán miatt tettem fel ezt a kérdést, de az is előfordult, hogy egy másik "borotvát" látva gondolkodtam el ezen.
Vegyek egy másik "borotvát"? Nem biztos, hogy ez a jó megoldás, mert mi van ha, nem is Ő csorbult ki, hanem én?
Próbavásárlás? Új "borotva" tesztelése? Az első használat csak is a meglévő rovására menne, mert az újdonság ereje tovább koptatná azt a "borotvámat", idővel meg talán kiderül, hogy mennyire is jó a régi bevált, ha már nem is annyira penge – könnyen sikló.

Az egyik legjobb barátom egész máshogy látja a "borotva" kérdését. Nem elég jó a régi? Vesz egy újat és használja addig még tökéletes, még működik, talán ad még neki egy-két esélyt, de idővel csak ott van az új csilli-villi darab. Jó ez? Nem tudom. Neki jó? Igen.

Egyetértek azzal, hogy van az a "borotva", amit a lehető leggyorsabban le kell cserélni, mert különben a másik félben tesz maradandó károsodást.

 

(X.Y.)

<<< vissza a cikkhez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megoldást indító gondolatok...

Lételemünk a megoldások világában a kreativitás. Ha átnézte ezt a honlapot, akkor már talán rájött, hogy az újszerű kihívások érdekelnek bennünket igazán. Közel 30 éves vállalkozói tapasztalattal, folyamatos fejlődés közepette egyre több embernek adunk segítséget álmai megvalósításához, legyen az egy polgármesterré válás, egy újszerű webáruház indítás, vagy nyomdai tervezés, kivitelezés, esetleg webfejlesztés, videókészítés és ide jöhetne az „stb”, de mi azt nem szeretjük használni :-)

Kapcsolat
Scroll to Top