ByeAlex: Kedvesem -avagy egy coach vasárnap reggeli észrevételei

Mit dalolt nekem a Dal?

Ha azt állítanám, hogy lelkes nézője voltam a Dal című, Eurovíziós dalfesztiválra kijutó produkció válogatójának, akkor bizony túlzásba esnék.
Ha azt mondanám, hogy minden dalt hallottam, akkor is füllentenék.
Bizony azt is csak másnap reggel tudtam meg, hogy ByeAlex száma lett a befutó.

 

Mégis dalolt nekem a Dal, jobban mondva a reakciók.

Két részre szakadt az ország vasárnap reggelre!
Vannak, akik szerint bölcs döntést hoztak a nézők, hiszen szerintük  ByeAlex száma annyira gyenge, hogy nem kell attól tartanunk, hogy nyer vele, és így legalább mentesül Magyarország a következő Eurovíziós fesztivál megrendezésének költségeitől és nyűgjeitől.
Mások szerint az eddigi Eurovíziós fesztiválok ékes bizonyítékai annak, hogy középszerű, a nagy átlagot célzó számokkal nehéz a középmezőnyből kikeveredni és most egy lehetőség előtt áll a nemzetünket képviselő produkció.

No, de mit is daloltak nekem a hozzászólók?
Lobbanékonysággal teli előítéleteket, a másfajta ember/zene el nem fogadását, markáns kritikákat, némi jövőbelátást, és itt-ott nyomokban gratulációkat, biztatást, hitet, és nem utolsó sorban büszkeséget.

Miért született ez a bejegyzés?

Gyakorló coachként inkább hadd kérdezzek, nem sokat, mindössze hármat:

– Aki nyitott szemmel jár és elfogadja, hogy változik a világunk, vajon bántja ByeAlexet, illetve a vele kapcsolatos döntést?
– Vajon azok, akik a "Kedvesem" című számot illetően csak a negatív kritikát ordítják bele a világba mit-, vagy inkább kit tükröznek ezáltal?
– Ha Ön békességben van saját magával, akkor kihozhatja a sodrából egy ByeAlexel kapcsolatos döntés?

És végül egy nagyon személyes kérdéssel zárom ezt a bejegyzést:
– Vajon nekem milyen fajta békességem van, és meglátom-e, hogy a kommunikációmon keresztül mindezt ki is vetítem a környezetemre?
(És az "olvasni tudók" ebből bizony olvasnak is?!)

Ha az Ön válasza csípőből az, hogy "Kit érdekel?" –nos akkor ez a bejegyzés nem Önnek szól!

Ha viszont elgondolkodtattam a fenti soraimmal, valamennyire magára ismert és bántja a felismerés, jobban mondva az, hogy Önben is van békétlenség, ítélkezés, akkor már megtette az első lépést a változás felé!

"Békességben lenni magammal", igénye az első lépés a jobb- és eredményes élet felé!

Coachként ebben is tudom segíteni!

Mi lesz ByeAlexxel és a dalával? Ki tudja? Önön múlik a sikere?
Viszont mi lesz Önnel és a békétlenségével? Ön tudja? Vajon ki az az egyetlen személy akinek a döntésein múlik az Ön élete?

 

Szőke Tamás
business-, és art coach

8 thoughts on “ByeAlex: Kedvesem -avagy egy coach vasárnap reggeli észrevételei”

 1. Hello Tamás!Én is szivesen megosztanám a véleményemet önnel.Végig kisértem a döntöket és szurkoltam a nekem tetszö három produkciónak.Byalexnek, Fatimának és Laurának.Sajnálom viszont,hogy Rakoncai Viktor igy megsértette a versenyzöket azzal,hogy Giginek azért kellene továbbjutni,mert öt már amerikába felfedezték és ettöl kezdve egyedül Ö az aki méltó lenne Magyarországot képviselni.Ennyire már ne rendeljük alá mi magyarok a véleményünket,izlésünket “amerikának”.Mert akkor meg sem kellet volna rendezni ezt a müsort ,hanem egyszerüen Gigit kellet volna
  kiküldeni.Szerencsére ez nem igy rörtént.Én örülök a kiválasztottnak és hogy végre valami “más” nem sablonos ,kicsit költöi és egyben vicces dalt küldünk Európának.Kivánom Alexnek,hogy fejlödni tudjon,de mellete ne veszitse el az egyszerüségét ,mert, ennek a dalnak ez a varázsa.
  Köszönöm,hogy elolvasott! Tisztelettel Éva

 2. Szervusz Tamás!

  Nagyon jó az írásod!

  Én sem követtem teljes lelkesedéssel a műsort, de egyszer véletlenül meghallottam eme kitűnő barátunk dalát (szerintem mestermű – szerencsére nem vagyok zenész, csak felhasználó..), mellbe lőtt.

  Aztán láttam, hogy bizony ez másoknak is tetszik..

  Nem szokásom, bizisten, de 2x is SZAVAZTAM rá.. (utoljára a döntőben)

  Nem hittem, de mégis bíztam benne, majd felugorván a légbe, súlyos karlendítéssel nyugtáztam a történteket.

  Aztán másnap elolvastam Sarka Kata nyilatkozatát a netes hírek közt, és már éreztem, nem tévedtem (már eme “celeb”-bel kapcsolatban).

  Alexszel kapcsolatban tudtam, hogy nem..

  1. Köszönöm Józsi!

   Úgy gondolom érdekes jelenségnek lehettünk tanúi, de engem főleg a levonható tanulságok fogtak meg!
   Magával a számmal sincs bajom, elfogadom, hogy vannak, akiknek tetszik, és bizony akadnak olyanok is –méghozzá szép számban–, akiknek nem.
   Ez már csak ilyen, amióta világ a világ, viszont a közösségi média még markánsabban mutatja meg az indulatokat de persze a szeretetet is. Látod, gondolatindítóan 🙂

   Üdv.: Tamás

 3. Szia Tamás!

  Nagyon jó cikk lett :)! A számot még nem hallgattam meg, de a véleményeket már olvastam a neten.
  A médiavilág igazi, fajsúlyos celebjei nagy vehemenciával támadják a nyertest…
  Viszont tényleg elgondolkodtató, hogy egy Sarka Kata vagy netán Győzike kit is minősít véleményével?

  1. Köszi Robi!

   Igen, az úgynevezett celebjeink hozzáállása és nyilatkozata számomra sem a dalt minősítik…
   Aztán tudjátok, felvetődik bennem az a kérdés is, hogy mitől-, illetve kiktől is lettek ezek celebek?
   De itt már árnyaltabb a kép, hiszen ők nem egyszer egy marketing gépezet selejtes termékei. Tisztelet a kivételnek!

   -t-)

 4. Nem tartok tévét,tehát nem láttam a műsort.A számot itt hallgattam meg a netten.Nekem tetszik!Az emberek reakciója pedig olyan mint mindes más ügyben ebben az országban.A lényeg a narancs sárga részben van,jó volt gondolat és nap indítónak.Mindenkinek mosolygós,még a rossz embert is szerető szép napot kívánok! Sanyi.

Ossza meg a véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megoldást indító gondolatok...

Lételemünk a megoldások világában a kreativitás. Ha átnézte ezt a honlapot, akkor már talán rájött, hogy az újszerű kihívások érdekelnek bennünket igazán. Közel 30 éves vállalkozói tapasztalattal, folyamatos fejlődés közepette egyre több embernek adunk segítséget álmai megvalósításához, legyen az egy polgármesterré válás, egy újszerű webáruház indítás, vagy nyomdai tervezés, kivitelezés, esetleg webfejlesztés, videókészítés és ide jöhetne az „stb”, de mi azt nem szeretjük használni :-)

Kapcsolat
Scroll to Top