Sűrűn feltett kérdések a coachinggal kapcsolatban

Az alábbiakban igyekszünk megválaszolni a hozzánk érkező leggyakoribb kérdéseket:


Kérdés:
Önök szerint mi a coaching lényege egy mondatban megfogalmazva?
Válaszunk: Professzionális kommunikáción alapuló problémamegoldás, egyéni fejlesztés, egy szemléletmód a megoldáskeresésre és a teljesítmény növelésére!

Kérdés: Milyen garanciát vállalnak a munkájukra?
Válaszunk: 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk!
Erről még több információ ITT>>>

Kérdés: Mi az oka, hogy Magyarországon még nem terjedt el széles körben a coaching ?
Válaszunk: Ezt mi nem tudjuk, de abban biztosak vagyunk, hogy a közeljövőben egyre többen veszik majd igénybe. Leginkább azért, mert ebben a folyamatban nem az "észt osztjuk" hanem az ügyfélből "hozzuk" ki a benne rejlő tudást. Ez már egyfajta elköteleződést is jelent a számára a céljai eléréséhez vezető úton. A folyamat jellegéből adódóan több sikerélménnyel kecsegtet a problémamegoldásban.

Találtunk egy egészen friss videót, akiket érdeleknek nemzetközi- és hazai statisztikák, azoknak ajánljuk a megtekintéstét.

Kérdés: Van-e lehetőség a Gondolatindító Kft-nél online coachingra?
Válaszunk: Igen, ennek a részletei kidolgozás alatt vannak nálunk, de az első személyes találkozót követően kerülhet csak sor online coachingra nálunk.

Kérdés: Úgy hallottam, hogy leülnek egymással szemben, és megy a turkálás a fejben. Ez így van?
Válaszunk: Szó sincs erről! Leginkább azért nem, mert a coaching keretében nem a múlttal foglalkozunk, hanem a jelennel és a jövővel, mégpedig úgy, hogy az egyén erősségeire építve keressük meg a megoldást.

Kérdés: Az hogy van, hogy Önök nem órabért számolnak?
Válaszunk: Egyszerű a válasz: nem akartuk, hogy az órát nézegesse akár az ügyfél, akár mi. Egy-másfél óra egy-egy konzultáció (ülés) és ennek határoztuk meg az egységes díját.

Kérdés: Milyen területei vannak a coachingnak?
Válaszunk:  Alapvetően két fő típusát különböztetjük meg: 1., business coaching, illetve a 2, life coaching.
Mi jellemző ezekre?
1., A business coaching általában az üzleti dilemmákból eredő problémákat hivatott megoldani, de akár különféle készségek elsajátításán is sokat lendíthet.
2, A life coaching kifejezés egyfajta egyéni életvezetési "tanácsadást"  takar, ahol az ügyfelet problémáinak más nézőpontba helyezésével és személyes értékeinek megerősítésével segítjük céljainak elérésében.
A Gondolatindító Kft-nél a business, azaz az üzleti coachinggal foglalkozunk. És 2012. áprilisa óta Art, azaz művészeti coachinggal is.

Kérdés: Ki az a coachee?
Válaszunk: Az ügyfél, azaz az a személy a coachingot igénybe veszi. Lehet akár magán (life) akár üzleti (business) coaching folyamat szereplője, ügyfele is.

Kérdés: Jól értelmezem, ez egyfajta tréning!?
Válaszunk: A coaching nem tréning. A tréning alapvetően nem személyes, hanem csoportos fejlesztő módszer, és főként a közös, tapasztalati tanulásra épít úgy, hogy előzetesen kialakított és rögzített tematika szerint fejleszti a részt vevő csoportot, illetve annak tagjait. Ezzel szemben a coaching során az ügyfelet aktuálisan foglalkoztató konkrét problémák egyedi, mielőbbi, sikeres, gyakorlati megoldása a cél, a coachee konkrét és releváns igényei határozzák meg a programot

Az Ön kérdése:

Név (kötelező)

E-mail cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Kérjük írja be ezt a kódot:
captcha

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük