Megoldást indító gondolatok, eredményes coaching

Segítség, rám ismertem, bizony áldozatnak tekintem magam!

Hogyan szabadulhatok az áldozat szerepköréből?
Ki fog kiírni ebből a színdarabból?

Egy tipp: kérem vegyen elő kettő lapot.
Az egyikre írjon fel legalább tíz olyan dolgot, amelyek miatt áldozatnak érzi magát.
A másikra pedig, –figyelem, ez lesz a nehezebb– írjon fel legalább ennyi hála okot.

(Például: Áldozatnak érzem magam a munkahelyemen, ilyen-olyan okok miatt. Milyen hála ok kapcsolódhat ehhez? Nevezetesen az, hogy van munkahelyem és ott pénzt kapok a munkámért.
Ja, hogy ez nem hála ok? Akkor miért dolgozik ott? Egyáltalán miért dolgozik? Vagy többre vágyik? Mit tett ezért? Képzi magát folyamatosan? Böngészi az álláshirdetéseket?
Vagy nézzük az egészséget. Lehet, hogy éppen azt írta fel, hogy időnként szörnyű fejfájás gyötri. Nagyon rossz lehet Önnek!. Vajon milyen hála ok kapcsolódhat ehhez? Tudja, mi van Budapesten a Kék golyó utca 13 szám alatt? Nem, nos, akkor lehet ez egy hála ok? A sort még folytathatnám, de nem célom, hiszen ebben a hosszú zárójeles részben a szemlélet bemutatása volt a célom.)

Tehát ott tartottunk, hogy felírta a tíz féle olyan okot, amelyek miatt ÁLDOZAT-nak érzi magát és legalább ugyan ennyi HÁLA OK-ot.
Sikerült? Nem? Nem talált tízféle hála okot? Miért nem? Talán mert úgy gondolja, hogy mindaz, ami jó körülveszi, az jár Önnek, az természetes? Ezt meg ki mondta? A tévében hallotta, vagy az interneten olvasta? Vajon ki áll az üzenet mögött? Egy sztoikus a múltból? Egy mai celeb? Vagy egy kisebb tömeg? Vagy maga a társadalmi bizonyosság elve?
Elég volt mára belőlem?
Jó, akkor mindjárt abba hagyom.

Ha Ön úgy érzi, hogy áldozattá vált és szeretne ebből kilépni, de a fenti gyakorlatot kevésnek tartja, akkor a coaching-gal a segítségére lehetek. Persze, ha tényleg akarja a változást és hajlandó ezért tenni is!

Gondolalokat indítunk és elakadásoknál a coaching módszereivel segítünk!

Meggyőződésünk, hogy a gondolatok a leglényegesebbek az ember életében! Azért dolgozunk, hogy Önben és magunkban, újabb és újabb megoldást indító gondolatokat generáljunk. Ha pedig Ön a célok megvalósítása közben elakad, coachinggal segítjük!
A coaching mindig pozitív, megerősítő, támogató és megoldás-orientált,
vagyis a problémák azonosítása után a probléma megoldására és a problémából kivezető lépésekre fókuszál.